Πάμε για slalom στον Παρνασσό;

Posted in Ταξίδι on January 30, 2018

Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι απέχει μόνο δύο ώρες από την Αθήνα, αλλά με το που πέφτει το πρώτο χιόνι, η Αράχωβα γεμίζει ζωή. Πολύ ζωή...

Όταν για να ανέβεις σε μια πίστα στα Κελάρια και τη Φτερόλακκα, του Παρνασσού, ο χρόνος αναμονής φτάνει τα 30 λεπτά, δύο περιπτώσεις υπάρχουν. Ή να αλλάξεις χιονοδρομικό στέκι με βαριά καρδιά, ή οι υπεύθυνοι να λάβουν το …μήνυμα και να προχωρήσουν στην απαραίτητη βελτίωση. Κι ευτυχώς που έγινε το δεύτερο.

Ανακαλύψτε τις καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στο www.paketadiakopon.gr/hotels/arachova/

Κελάρια

Αν και επρόκειτο ούτως ή άλλως για έναν σταθερό χειμερινό προορισμό, τα Κελάρια ανανέωσαν την εμφάνισή τους, με σκοπό να συγκεντρώνουν ακόμα περισσότερο κόσμο. Η ύπαρξη ηλεκτρονικών καρτών, τα καινούρια lifts και η επέκταση του φωτισμού, ώστε να μπορεί να απολαμβάνει κανείς τις αλπικές βόλτες του από τις οχτώ το πρωί και για δώδεκα συνεχόμενες ώρες, έφεραν το κύμα ανανέωσης που χρειαζόταν ένα από τα πιο γνωστά και ίσως το πιο πολυσύχναστο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας. Εκτός αυτού όμως, οι σχολές σκι για αρχάριους, αλλά και το χρονόμετρο που βρίσκεται στην πίστα Περικλής, σε βοηθούν να αυξήσεις τις επιδόσεις σου. Κι αν αναρωτιέσαι τι θα κάνει η σύντροφός σου, που δεν είναι fan του αθλήματος, την ώρα που εσύ θα χαράζεις πορεία στο χιόνι, τα Κελάρια υπόσχονται πολλά happenings και εκδηλώσεις στο ανανεωμένο τους σαλέ.

Φτερόλακκα

Μπορεί τα βλέμματα και το πλήθος κόσμου να τραβάει σα μαγνήτης το χιονοδρομικό Κελάρια, αξίζει όμως να προχωρήσεις λίγο παρακάτω και να κάνεις μια βόλτα και στη Φτερόλακκα. Η ανακαίνιση των χώρων έκανε το μικρό αυτό χιονοδρομικό κέντρο να συναγωνίζεται επάξια τα κοσμοπολίτικα Κελάρια. Αν είσαι λάτρης του snowboard και του free style, τότε η Φτερόλακκα θα γίνει ο αγαπημένος σου προορισμός. Το Snow Fun Park δημιουργήθηκε από τους υπεύθυνους αποκλειστικά για όλους όσου αναζητούν την αληθινή διασκέδαση στη φύση. Έτσι, διατίθεται πίστα snow tubes (όπου υπάρχουν μεγάλες σαμπρέλες χιονιού), αλλά και δυνατότητα ενοικίασης snow mobile για να οργώνεις το χιόνι, ακόμα και χωρίς πέδιλα. Επίσης, οι παραδοσιακές γεύσεις που προσφέρει η κουζίνα του σαλέ, πρόκειται να σε ικανοποιήσουν απόλυτα, μετά από τις ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού με το χιόνι.

Γεροντόβραχος

Η περιοχή που λίγοι της έδιναν σημασία στον Παρνασσό, ο Γεροντόβραχος. ανανεώθηκε και πλέον δείχνει ένα άλλο πρόσωπο. Οι πίστες του μεγάλωσαν και η ύπαρξη δεύτερου baby lift αποτελεί γεγονός. Επίσης, το σαλέ του, κατά ένα μεγάλο μέρος, έχει ανανεωθεί και πλέον δεν υπάρχει τίποτα να θυμίζει το παρελθόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *