Η ζηλιαρόγατα

Posted in Γάμος on November 18, 2015

ζηλιαρόγατα Θα ήσουν τρισευτυχισμένη αν μπορούσες να του φορέσεις ένα ζευγάρι νοητά μαγικά γυαλιά. Γυαλιά, μέσα απ’τα οποία εκείνος θα σε έβλεπε πάντα αψεγάδιαστη ακόμη και στα πιο παχιά σου και που θα εξαφάνιζαν από μπροστά του κάθε εκνευριστικά γοητευτική ύπαρξη πιο αδύνατη και πιο στιλάτη από σένα. Πιάνεις τον εαυτό σου να τσαντίζεται κάθε φορά που βγαίνετε έξω και το βλέμμα του παίζει, ενώ αν και δεν μπορείς να πεις ότι φλέρταρες ποτέ με την ιδέα να του ψάξεις το κινητό, περιέργως γίνεται πολύ πιο δελεαστικό όταν είναι στο μπάνιο. Χθες το βράδυ όσο και να προσπαθούσε να σου εξηγήσει ότι ήταν η γιαγιά του που τηλεφώνησε για να ρωτήσει τι ώρα παίζει το Εζέλ, εσύ του έριχνες απαξιωτικές ματιές μασουλώντας νευρικά το καλαμάκι σου. Ποιος ξέρει μπορεί να υπήρχε ηθική αυτουργός από πίσω και η γιαγιά να ήταν μόνο το εκτελεστικό όργανο.

Πριν βιαστείς να τον κατηγορήσεις που ξενοκοίταξε και πριν αναρωτηθείς πού πήγαν οι μέρες που είχε μάτια μόνο για σένα ξανασκέψου το. Ίσως να έχεις κι εσύ μερίδιο ευθύνης. Μεταξύ μας, στο ανδρικό μυαλό τα πράγματα είναι πιο απλοποιημένα απ’όσο νομίζεις. Μπορεί η λίγη ζήλια να δείχνει ενδιαφέρον και να τονώνει την σχέση μην το πάρεις όμως σχοινί κορδόνι. Μετά δημιουργείται γκρίνια, κούραση και αίσθημα πνιγμού. Είναι βλακεία να επιβεβαιώνεις τα κλισέ περί φόβου δέσμευσης και γυναικών που ψάχνουν κινητά. Μην τον τρομάζεις, θα φύγει. Είναι μαζί σου επειδή θέλει να είναι μαζί σου. Σταμάτα να βλέπεις παντού ‘’επιλήψιμα στοιχεία’’. Στο περίπτερο πήγε.

Εντάξει δες το κι αλλιώς: Είναι αφροδισιακό να έχεις αυτόν που θέλουν όλες οι άλλες. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον δέσεις γιατί μια φορά είναι του Αι-Γιαννιού. Άφησέ τον όσο πιο ελεύθερο γίνεται. Κάνεις αυτό το "σ’όποιον αρέσουμε" πράξη. Kανένας δεν θέλει μια γυναίκα που να κρέμεται από πάνω του. Είναι απαράβατος κανόνας ότι σε κάθε σκηνή ζηλοτυπίας, αυξάνεις τον κίνδυνο να χαρακτηριστείς υστερική και το μόνο που καταφέρνεις είναι να απομυθοποιείσαι μόνη σου. Γιατί ξέρεις κάτι; Οι άντρες δεν ερωτεύονται μόνο ξανθά μαλλιά και ψηλά πόδια. Αυτά είναι διαβατήριο αλλά όχι κάρτα παραμονής. Κάνεις δεν θα μείνει με μία κομπλεξαρισμένη, όσο ψηλή και όσο όμορφη, που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει λίγη κυτταρίτιδα σε κάθε διάσημο ποπό για να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό της. Αντιθέτως, η άνετη είναι σέξι, αυτή που δεν φοβάται να μείνει χωρίς αυτόν. Αυτή, που έχει μια συναρπαστική ζωή και κάνει λίγο χώρο και για εκείνον, δεν αφήνει την ζωή της. Αυτή θα κυνηγήσει, γιατί αυτή αποτελεί πρόκληση. Λίγες φορές έχουμε δει "άσχημες" κοπέλες δίπλα σε όμορφους άντρες; Δεν είναι τυχαίο που συνήθως οι "όμορφες" έχουν περισσότερη ανασφάλεια και βρίσκουν συνέχεια προβλήματα με την εμφάνισή τους. Υποστήριξε την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σου. Σ’ερωτεύτηκε γιατί ήσουν ανεξάρτητη, με αφοπλιστικό χιούμορ και αυτοπεποίθηση. Μην του καταρρίπτεις τον μύθο. Γιατί στην τελική άμα δεν πιστεύεις εσύ στον εαυτό σου πώς να πιστέψει εκείνος σε σένα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *