Αλλεργίες και Στομαχικές διαταραχές

Posted in Υγεία on September 24, 2015

Αλλεργίες με αιτία

Αν κάποιο πρωί ξυπνήσετε και έχει εξανθήματα μην τρομάξετε. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για κάποια αλλεργική αντίγραση, που ο γιατρός δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς την αιτία της.

Οι αλλεργικές δερματίτιδες διακρίνονται σε εξ επαφής και σε ατοπικές. Οι εξ επαφής δερματίτιδες προκαλούνται σε ευαίσθητα άτομα με το απλό άγγιγμα του αλλεργιογόνου. Ο κισσός και η τουλίπα είναι τα δύο δραστικότερα αλλεργιογόνα στην Ελλάδα. Για τις ατοπικές δερματίτιδες υπεύθυνα είναι τα συνήθη αλλεργιογόνα: χλόη, ελιά, πεύκο, ακάρια κ.λπ.

Το μόνο αποτελεσματικό προληπτικό μέτρο είναι η αποφυγή της αιτίας που προκαλεί την αλλεργία, Για τη θεραπεία δοκιμάζονται, σε πρώτη φάση, διάφορες ειδικές αλοιφές. Αν η δερματίτιδα επιμείνει καταφεύγουμε αναγκαστικά σε εξετάσεις.

Στομαχικές διαταραχές

Εμετός, διάρροια, πόνος στο στομάχι και στην κοιλιακή χώρα είναι τα συμπτώματα που προκαλούν οι ερεθισμοί στο στομάχι, οι οποίοι παρατηρούνται συχνά κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Οι γαστρεντερίτιδες αυτές είναι ελαφρές και συνήθως υποχωρούν μετά από μία ή δύο ημέρες. Αν όμως συνεχιστούν πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό.

Οι στομαχικές διαταραχές οφείλονται συνήθως σε αλλοιωμένα τρόφιμα ή στο πόσιμο νερό της περιοχής. Υποχωρούν με δίαιτα και πολλά υγρά, για την αποφυγή αφυδάτωσης. Καλό είναι να πίνετε εμφιαλωμένο νερό και αποφεύγετε τα παγωτά, τα γλυκά και τις ωμές σαλάτες. Τα βραστά λαχανικά, το βραστό ή ψητό ψάρι ή μια απλή μακαρονάδα θα φτιάξουν το στομάχι σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *